Gert Eising

18 juli 2022Medewerker aan het woord

“Groen heeft een heilzame werking op mensen”

Mijn naam is Gert Eising en ben 60 jaar. Ik ben getrouwd, heb 2 dochters, een schoonzoon en sinds een jaar ben ik opa van een kleinzoon waar ik erg trots op ben. Mijn gezin is belangrijk voor me. Ik wandel graag en vind het tijdens die wandelingen leuk om foto’s te maken van Flora en Fauna. Ook verzamel ik graag. Niet alleen de ‘geijkte’ dingen als postzegels en munten (wat ik ook doe), maar ook sinds mijn studietijd bieretiketten. Een voorwaarde is dan wel dat ik dat biertje ook wel zelf gedronken moet hebben. Ik heb sinds 1981 nu zo’n 3000 etiketten verzameld…

Vanuit Duiven waar ik woon naar mijn werk is het zo’n half uur/ drie kwartier rijden. In Duiven woon ik nu sinds 1992 (de helft van mijn leven dus), daarvoor heb ik gewoond in: Staphorst, Arnhem, Velp en ik ben geboren in Diever in Drenthe. Dat had o.a. te maken met waar ik gewerkt en gestudeerd heb: Hiervoor namelijk o.a. gewerkt bij een (arbeids-) onderzoeksbureau, bij het IPC (een opleidingscentrum voor groene opleidingen), de Tomingroep en Gemeente Montferland. Rode draad in mijn loopbaan is altijd een combi geweest van groen en mensen. Wat het mooie hieraan is: Groen heeft een heilzame werking op mensen.

Nu werk ik als werkcoach bij Groenwerk. Op een gegeven moment vroeg Jan Nab (voorheen werkcoach op project ’s Heeren Loo voor Groenwerk) me voor deze functie. Wat me trok aan Groenwerk was het sociale. Het werken met de doelgroep/ mensen met een rugzakje vind ik fijn. In het verleden heb ik veel cursussen hiervoor gedaan en dat kan ik nu toepassen. Wat ik mooi vind is de warmte die het bedrijf uitstraalt, de collega’s en de belangstelling naar elkaar. Dit werk voelt als een 40ha. grote achtertuin waar ik binnen de gestelde kaders kan doen en laten wat ik wil.

Ik vind het fijn om tussen de mensen mee te werken; ben niet voor niets meewerkend werkcoach. Ook vind het leuk om de spil te zijn tussen enerzijds de klant (’s Heeren Loo) en Groenwerk. Wat ik belangrijk vind, zijn de volgende 4 regels en die heb ik ook direct in de kantine opgehangen:

  1. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd;
  2. Vriendelijkheid kost niets;
  3. Behandel een ander, zoals je zelf graag behandelt wil worden;
  4. Doe je het goed krijg je een compliment van mij, maak je een fout, bied ik je mijn hulp aan.

Nu ik wat ouder ben, vind ik het fijn dat ik nu mijn kennis mag overdragen aan de volgende generatie. Bijvoorbeeld dat je soms je werktempo moet verdelen over de dag; “Je moet het wel heel de dag volhouden”, zeg ik dan. Het is ook belangrijk om de mensen (binnen bepaalde grenzen) inspraak te laten hebben in hun werkzaamheden. Allerbelangrijkst is misschien wel het goede voorbeeld geven: bijvoorbeeld als het een dag minder weer is zelf wel het voortouw nemen. Daarbij is het goed dat iedereen lol heeft in het werk.

18 juli 2022Medewerker aan het woord

Meer verhalen