Groener dan groen

Groene schoolpleinen waar kinderen ravotten. De bedrijfstuin in volle bloei. Opgaan in kleurrijke natuurgebieden. Alles begint bij uitstraling. Wij zijn Groenwerk: een gecertificeerd, professioneel Hoveniers- en Groenvoorzienersbedrijf. Samen met jou gaan wij voor groener dan groen.

Dat is niet alles. Groenwerk is een Social Enterprise. Onze hoveniers bestaan deels uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Groenwerk geeft ze door middel van begeleiding, opleiding en training een volwaardige functie in de groensector. Een verzameling van verborgen kwaliteiten die we omzetten in gouden handjes met groene vingers.

Meer weten? Blader verder!

 • iedereen
  groene
  vingers

  We onderzoeken altijd de mogelijkheid om samen met de opdrachtgever het groen te verzorgen want vele handen maken groenwerk.

 • groentjes
  laten
  groeien

  Door begeleiding, coaching en opleiding helpen wij elkaars talenten te ontdekken en benutten zodat iedereen een bijdrage kan leveren.

 • nog
  groener
  maken

  Duurzaam is geen fancy trend, het is het fundament. Wij helpen scholen, zorginstellingen en organisaties verduurzamen.

Dromen durven groen

Eigenaar Hans Terhorst had jaren geleden een droom... Met zijn kennis en ervaring in vier verschillende werkvelden: het onderwijs, het ondernemerschap, de overheid en sociaal maatschappelijk gebied was de kogel al snel door de kerk. In 2010 zette Hans Groenwerk op poten. Een bedrijf waar mensen bloeien.

"Vanuit de overtuiging dat een organisatie meerwaarde dient te genereren voor haar directe omgeving ging ik sociaal ondernemen."

– Hans Terhorst

Met een certificering 30+ op de PSO-ladder is Groenwerk inmiddels één van de koplopers in het voorzien van werkplekken voor de doelgroep. Hiermee behoren we tot de best presterende bedrijven van Nederland op dit gebied.

Waarom wij
sociaal maatschappelijk
ondernemen?

 • Omdat het hoort...

  Iedereen heeft talent. Stuk voor stuk maken we de wereld beter. Talent zien, horen en benutten dat vinden wij belangrijk bij Groenwerk. Iedereen hoort er tenslotte bij in onze samenleving.

 • Omdat het kan...

  Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen ertoe. De participatiewet creëert ruimte binnen onze arbeidsmarkt. Daarnaast groeit de belangstelling voor sociaal maatschappelijk ondernemen in Nederland en dat is een goede zaak. Dat vindt de overheid, dat vinden onze klanten, dat vinden wij.

 • Omdat het loont...

  Onze doelgroepmedewerkers zijn betrokken, loyaal én doen weer volledig mee in de maatschappij. Daarnaast is zakendoen met een Social Enterprise voor jou als klant een prachtig visitekaartje en een positieve bijdrage aan het maatschappelijk belang.

Kom werken bij een fantastisch bedrijf!

Groenwerk heeft de naam een uitstekende en sociale werkgever te zijn. Dat is niet geheel toevallig, want Groenwerk heeft veel te bieden: gevarieerde werkzaamheden zowel lokaal als regionaal, goede arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden voor scholing en opleiding en een hardwerkend en plezierig team.

Erkend Leerbedrijf

Groenwerk stelt, als erkend leerbedrijf, werkplekken, deskundigheid, tijd en middelen beschikbaar voor een goede praktijkopleiding, afgestemd op de leerling en het niveau van zijn opleiding. Daarom kiezen wij bewust voor het aanbieden van leerplekken binnen het bedrijf. Wij vinden dat jong vakmanschap essentieel is voor de ontwikkeling en continuïteit van ons vakgebied. Daarom bieden wij aan goed gemotiveerd jong talent graag een stageplek. Tevens helpt het ons om de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied te blijven volgen.