Wessel Breukelaar

19 april 2022Medewerker aan het woord

“Wat ik bij Groenwerk heb geleerd, is dat ik meer op mezelf kan en mag vertrouwen”

Ik ben Wessel Breukelaar, al 36 jaar! Sinds 2008 woon ik in Apeldoorn, daarvoor in Brummen. Al heel gauw toen ik bij Groenwerk kwam werken in 2019, kreeg ik de sleutel van het huis waar ik nu met heel veel plezier woon. Het is ook lekker dicht bij het werk, zo’n 10 minuutjes fietsen, dus ga ik bijna altijd met de fiets. Naast dat ik het lekker vind om te tuinieren, heb ik ook nog heel veel andere interesses, o.a.: landschapsfotografie, auto’s, wandelen en vind ik het ook erg leuk om af te spreken met vrienden en familie.

 

Na jarenlang bij een groot hoveniersbedrijf te hebben gewerkt, vond ik de organisatie te groot worden en wilde ik wat meer verantwoordelijkheid krijgen. Ik voelde me daar meer een nummer. Groenwerk sprak aan qua vertrouwen, het sociale aspect en het werkaanbod. Oud-collega’s van mij werkten hier al en toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb hen gebeld. Daar heb ik zeker geen spijt van; had ik dit maar eerder gedaan. Ik had al niveau 1 en 2 gedaan bij AOC Oost en hier bij Groenwerk heb ik ook het VCA-VOL-certificaat behaald.

 

Wat ik bij Groenwerk heb geleerd, is dat ik meer op mezelf kan en mag vertrouwen. Nu neem ik assistenten mee en heb ik een aantal onderhoudsprojecten waar ik verantwoordelijk voor ben in Apeldoorn en omgeving. Als ik terug kijk, vind ik het gaaf hoe ik de afgelopen jaren steeds verder ben gegroeid. Ook heb ik die ‘eigen projecten’ steeds meer naar mijn hand kunnen zetten samen met mijn collega’s/ team. Ik vind het mooi om strak werk af te leveren; ik houd ervan om netjes te werken en daarin de collega’s mee te nemen.

 

Ik vind alles leuk om te doen, maar snoeien vind ik het leukst. Als er dan toch een klus is wat saaier is, dan zorg ik ervoor dat er een goede afwisseling/ variatie is qua werkzaamheden op die dag. Ik zou het leuk vinden om in de toekomst nog weer meer nieuwe projecten op te pakken en om die samen met mijn collega’s om te zetten in een strakke tuin. Ook vind ik het fijn om me nog meer te ontwikkelen op het gebied van begeleiding, zodat ik nog beter mijn vakkennis door kan geven aan mijn collega’s.

19 april 2022Medewerker aan het woord

Meer verhalen