Kjeld ter Smitten

1 juli 2021Medewerker aan het woord

“Ik heb voor Groenwerk gekozen vanwege de goede begeleiding en de mogelijkheid om te groeien.”

Ik ben Kjeld ter Smitten, 24 jaar oud en woon al heel mijn leven in Apeldoorn. Ik woon nog bij mijn ouders thuis. Mijn hobby is om in de tuin (bijvoorbeeld bij mijn ouders) bezig te zijn. In het weekend spreek ik graag af met vrienden. Ook ga ik graag één keer per 2 weken voetbal kijken bij PSV in Eindhoven. Meestal ga ik met de auto naar het werk, maar met de brandstofkosten van tegenwoordig, ga ik steeds vaker met de fiets. Ik fiets dan meestal met mijn collega Wessel mee.

 

Ik werk alweer 6 jaar bij Groenwerk. Toen ik 18 jaar was, kwam ik bij Groenwerk (toen nog GroenWerkXL) werken als stagiair. Ik zat toen op Praktijkschool de Boog in Apeldoorn. De school had een paar bedrijven uitgezocht en daar heb ik Groenwerk van uitgekozen. Ik heb voor Groenwerk gekozen vanwege de goede begeleiding en de mogelijkheid om te groeien. Toen ik in dienst kwam bij Groenwerk, heb ik ook de Brancheopleiding Niveau 2 en 3 gedaan. Toen heette dat nog AOC Almelo, nu heet dat het Zone College.

 

Het belangrijkste wat ik geleerd heb bij Groenwerk is om voor jezelf op te komen. Ik heb bij Groenwerk ook meer zelfvertrouwen gekregen. Het fijne van het werk hier is dat het veel verschillende werkzaamheden zijn, het is bijna nooit eentonig. Ik doe allerlei onderhoudswerkzaamheden, waaronder maaien in de zomer en in de winter soms zagen. Ook doe ik mee in de strooidienst in de winter. Het maaien gaat goed; ik ga sinds verleden jaar zelfstandig naar allerlei maaiprojecten in Apeldoorn.

 

Een project waar ik met veel plezier aan terug denk is mijn eerste eigen vaste onderhoudsklus. Ik zie goed het verschil van hoe het eerst was toen we daar kwamen en na een jaar van structureel onderhoud. Mooi om te zien hoe het dan opgeknapt is. Alles in de tuin vind ik leuk om te doen en als het soms even minder leuk is (zoals een grote schoffelklus), heb ik geleerd dat je het altijd weer leuk kan maken. Dit doe ik door te zorgen dat je het met elkaar wel leuk kan maken.

 

Ik hoop in de toekomst meer zelfstandige projecten te doen en dan ook assistenten mee te nemen om hen ook te leren wat ik zelf ook heb geleerd.

1 juli 2021Medewerker aan het woord

Meer verhalen