Erik Hoogenkamp

13 mei 2022Medewerker aan het woord

“Ik heb geleerd iedereen op z’n eigen niveau te waarderen; iedereen is gelijk en we doen het met elkaar”

Mijn naam is Erik Hoogenkamp, ben bijna 59 jaar en woon al die tijd in Nijverdal. Ik woon daar met mijn vrouw. Mijn kinderen zijn reeds het huis uit. Als ik thuis ben vind ik het leuk om te lezen (spannende boeken/ non-fictie), wandelen (Pieterpad) en als ik dan nog tijd over heb, te sporten (beetje hardlopen/ beetje fietsen). Voorheen ging ik met de auto naar het werk in Apeldoorn om vervolgens naar mijn werkplek in Zutphen te gaan. Het laatste jaar ga ik vanuit huis met de bus van de zaak direct naar Zutphen; dat scheelt enorm veel tijd.

Ik werk in augustus 3 jaar bij Groenwerk. Voor ik bij Groenwerk kwam, werkte ik 20 jaar bij de Intratuin. Ik startte daar op de buitenafdeling en vond dit erg leuk. Op een gegeven moment werd ik afdelingshoofd van die buitenafdeling, later ook afdelingshoofd van diverse (branchevreemde) afdelingen en was ik alleen maar bezig met plannen, aansturen en inkoop. Ik had steeds minder mens- en klantcontact en vond dat jammer.

Toen ben ik de opleiding tot vakbekwaam hovenier gaan doen omdat ik wist dat ik meer met het groen wilde gaan doen. Daar tijdens die opleiding kwam ik Kjeld tegen, die zat bij mij in de klas en hij maakte me enthousiast over Groenwerk. Ik heb toen 2x een dag meegelopen en dat beviel goed. Daarom heb ik toen de overstap gemaakt naar Groenwerk en daar heb ik geen spijt van. Nu ben ik Meewerkend Werkcoach. Ik vind het mooi om naast de mensen te werken. Nu sinds 2 jaar ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud in 2 wijken van de  Gemeente Zutphen. Ik vind het leuk omdat je steeds meer o.a. de bewoners leert kennen en daar contact mee hebt. In de winter snoeien we veel en de rest van het jaar het andere groenonderhoud. In de toekomst lijkt het me leuk om iets meer variatie te krijgen in de werkzaamheden. Volgend jaar ga ik weer terug de schoolbanken in om mijn groenkennis op te halen.

 

Ik vind het belangrijk om een goede, stabiele en rustige werksfeer te creëren. Er moet uiteraard een prestatie geleverd worden, maar daarbij moet wel de goede werksfeer behouden blijven. Dit doe ik door een duidelijke uitleg te geven en rust en regelmaat te bieden.

Waar ik met veel plezier op terug kijk, is het contact met al die verschillende mensen waar ik nu mee gewerkt heb. We werken veel met mensen met een zogeheten ‘afstand tot de arbeidsmarkt’, maar ik heb geleerd iedereen op z’n eigen niveau te waarderen; iedereen is gelijk en we doen het met elkaar.  Zo vertelde eens iemand die naar een andere klus ging: “Ja maar dat kan niet; wij zijn toch een team!” Ook leuk van dit werk vind ik het buiten werken (hoewel dat soms op regenachtige dagen direct ook het minst leuke is van het werk, maar dat hoort er nu eenmaal bij). Of het nu een mooie dag weer is of niet; je hebt iedere dag resultaat van het werk. Ik probeer dat ook iedere dag concreet aan de collega’s te laten zien na een dag(-deel) werken: “Kijk mensen: dit resultaat hebben we gehaald!”

13 mei 2022Medewerker aan het woord

Meer verhalen