Ontmoet Jermain, werkzaam bij Groenwerk

22 juni 2019Verhaal

In samenwerking met s’ Heeren Loo heeft GroenWerkXL anderhalfjaar geleden een leerwerkplek opgezet op het terrein Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Hier komen voornamelijk jongeren vanuit dagbesteding naar de arbeidsmatige dagbesteding. Met de leerwerkmethodieken die GroenWerkXL ontwikkeld heeft en onder begeleiding van de werkcoach worden jongeren de basisbeginselen in het groen geleerd. Zo leren ze van schoffelen tot bosmaaier werkzaamheden met als doel uit te groeien tot een medewerker groen. Ook veiligheid en kerncompetenties zijn aandachtsvelden waarin de kandidaten getraind worden.

Al dik een jaar komt Jermain iedere dinsdag op Groot Schuylenburg. Meestal begint hij met blad harken en schoffelen in de ochtend en na de pauze is er tijd om de bosmaaier uit de schuur te halen. Omgaan met de deze gereedschappen is voor hem niet meer nieuw. Hij was er namelijk al vanaf de start van het project bij. Hij heeft veel geleerd over veiligheid en hoe je je gedraagt op de werkplek door zijn begeleider Wendelien en de werkcoach Huub. Leren en groeien vind hij zelf belangrijk en volgens hem is hij ook al flink zekerder geworden van zichzelf. Met zijn grote toekomstdroom voor ogen werkt hij hard om zichzelf te ontwikkelen.

Jermain wil graag uitvaartondernemer worden. Het liefst met een strak onderhouden natuur-begraafplaats waarin mensen vredig kunnen rusten. Hij heeft namelijk zelf sterfgevallen meegemaakt en enorm veel respect voor de natuur. In de natuur voelt hij zich vrij en kan hij lekker werken. Hij is milieubewust, vegetarier en zet nog een rups aan de kant voordat hij met de bosmaaier langs komt. Een echte doorzetter met een mooie droom.

22 juni 2019Verhaal

Meer verhalen