Dit is Stefan, werkzaam bij Groenwerk!

19 juni 2019Project

Iedere dag gaat de wekker om half 6 in de ochtend. Het betekent een nieuw begin van de dag en dat mag iedereen weten. Fluitend staat hij op, eet hij een boterham, drinkt hij een bakkie koffie en springt hij met een goed gevulde tas op zijn fiets. De teller staat gemiddeld op zo'n 25 km per uur, want hij heeft er zin in en hij zal kosten wat het kost op tijd zijn. Stefan werkt op verschillende projecten. Soms in een groep en soms zelfstandig op allerlei plaatsen in de regio's Twente, Veluwe-IJsselvallei en Arnhem-Nijmegen.

Stefan is inmiddels twee jaar bij ons en daar zijn wij ontzettend blij mee. Hij werkt hard, zelfstandig en het plezier spat er van af. Hij houdt van regelmaat en structuur en dat bieden wij hem. De Felua-groep heeft Stefan samen met een aantal anderen sinds augustus 2013 gedetacheerd bij GroenWerkXL. Zij werken daar soms onder begeleiding en soms zelfstandig aan groenprojecten. Zo werken we bijvoorbeeld met het Van der Valk Hotel Apeldoorn 'De Cantharel' samen door arbeid te leveren met onze jongens op de piekmomenten in de moestuin. Stefan werkt hier dit jaar voor het eerst mee op het succesvolle project. Hij racede alle jonge groentjes de grond in en kwam daarna, vaak met een rood hoofd, weer terug op de zaak. De Cantharel heeft op deze manier de gewenste hoeveelheid seizoensgroenten en -fruit kunnen verbouwen en kunnen verkopen in één van de restaurants.

"Ik speelde vroeger altijd buiten en het liefst midden in het groen." zegt hij. Daar is de affiniteit met het groen geboren. Door het aanhouden van die interesse, zijn opleiding en zijn kijk op de toekomst is hij bij GroenWerkXL terecht gekomen. Hij is trots op het feit dat hij bij GroenWerkXL werk heeft. Hij is een loyale en betrouwbare werknemer. 's Ochtends staat hij voor ons en dus de klant klaar, gedurende de dag laat hij zien dat hij een topper is en na het werk fietst hij vrolijk weer naar huis. Zijn geheim? "Kijk om naar wat je hebt gedaan. Dat geef je een boost en daardoor kun je nog veel meer." 

De toekomst ziet Stefan ook al voor zich. "Ik vindt het fijn dat ik nu deze functie heb, maar in de toekomst wil ik graag meer diploma's en cursussen halen. Ik wil namelijk graag meer mogelijkheden creëren." zegt hij. "Daarna wil ik graag het liefste de tuinen van particulieren gaan inrichten en onderhouden, want dat vind ik het allermooiste." Dat vinden wij een mooi streven en daar helpen we hem dan ook graag mee. 

19 juni 2019Project

Meer verhalen